Einde zomerperiode nadert
Blijf op de hoogte en volg Sandra & Bert
20 September 2013 | Curaçao, Willemstad
Alles goed met jullie? Hier gaat het nog altijd voortreffelijk. De temperaturen hier schommelt nog altijd rond de 32 graden met een gevoelstemperatuur van zo'n 37. Dus dat is nog altijd lekker voor de tijd van het jaar ;-). Alleen hoe je het ook went of keert we blijven in een gebied wat bij Nederland hoort dus ook hier hebben we toch wel vaak te maken met een regen/onweerbui. Maar ja dat is ongeveer twee dagen in de week (en hoe toevallig ook het zijn altijd de dagen dat Sandra aan het stagelopen is) dus we houden nog 5 dagen in de week over met lekker weer. Nu zouden we het natuurlijk nog even kunnen hebben over het weer in Nederland maar ja is dat leuk? Haha ja eigenlijk wel.. het volgens mij is het nu zo'n 14 graden in Nederland met zo nu en dan wat regen. De komende dagen blijft het ongeveer hetzelfde met misschien de temperatuur een paar graden hoger. Ook lekker :D
Dan nu maar even weer serieus bezig met dit blog. In het laatste blog heeft Sandra perfect omschreven wat er allemaal mis ging met de auto. De auto heeft afgelopen week wederom bij de garage gestaan om nog een aantal kabeltjes te vervangen. Bij het starten van de auto maakte hij nu weer een veel krachtiger geluid en hij viel ook (bijna) niet meer uit. Tot gisteren, helaas was ik terug naar huis aan het rijden van Sandra wegbrengen en ja hoor, de auto stopte er weer mee. Hij is gisterochtend al meteen naar de garage gebracht en we hopen hem vanmiddag weer terug te hebben.
Op het eiland wordt het steeds rustiger. Het aantal toeristen wordt steeds minder, het enige wat nu nog overblijft zijn studenten die stagelopen, willen werken voor een bepaalde periode of die gewoon lekker vakantie vieren. Nu we het hebben over het stagelopen, Sandra is nu ook weer lekker aan het zweten op haar stageplek :D Ze heeft het erg naar haar zin alleen mist ze de werkdruk wel een beetje. Maar we hebben al gemerkt dat Sandra niet de enige is die hier last van heeft. We hebben in de afgelopen anderhalve week een aantal studenten leren kennen die met het zelfde probleem zitten. En dat is dat het allemaal wel erg PokoPoko gaat. Misschien wel leuk om even te vertellen is dat die studenten die we hier ontmoet hebben allemaal Friezen zijn :D Harlingen, Sint Johannesga, Drylst, Kollumerzwaag en natuurlijk komen we hier ook nog altijd mensen vanuit Surhuisterveen tegen haha.
Nu zullen jullie wel denken wat hebben ze nu echt gedaan in de laatste anderhalve week? Nou ja dat is eigenlijk een hele goede vraag. We zijn de zondags na het vorige blog naar Playa PortoMari geweest met twee andere studenten. Daar hebben we lekker van de zon kunnen genieten met een lekker hapje en drankje erbij. Daarnaast hebben we daar heerlijk gesnorkeld. En wat is die onderwaterwereld hier toch mooi. Mooi koraal, heel veel vis en vooral heel erg veel kleuren. Het water is hier zo helder dat je gemakkelijk 30 meter naar beneden kunt kijken en dan is het nog steeds heel helder allemaal. We zullen binnenkort een onderwatercamera kopen zodat jullie hier ook van mee kunnen genieten. Nadat we overdag heelijk hebben genoten op het strand zijn we daarna na de happy hour gegaan van Wet en Wild. Hier zijn we niet zo heel lang gebleven aangezien Sandra weer vroeg op moest. Maar het was wel leuk om te zien hoe de plaatselijke jeugd hier danst. Ik bedoel de salsa dansen dat gaat mij ook nog wel lukken maar wanneer er een beetje hiphop-achtig gedanst gaat worden, dan haak ik toch echt af hoor. Ongelofelijk om te zien.
De rest van de week hebben we niet zo veel gedaan. Sandra aan het stagelopen en ik een beetje chillen :D Maar ik heb me wel voorgenomen om na deze week toch echt gerichter op zoek te gaan naar werk, mits dit een beetje te combineren is met Sandra haar tijden i.v.m. de auto. Afgelopen weekend zijn we weer lekker aan het genieten geweest op het strand.
Ik hoop alleen wel dat Sc Heerenveen niet al te vaak meer op zondagmiddag 14:30 uur voetbalt. Want als die wedstrijd uitgezonden wordt dan is het hier 08:30 uur. En dat is toch iets te vroeg als je het mij vraagt. Maar oke, als je dan toch al jaren zegt dat je een Heerenveenfan bent dan moet je er ook zijn. Dus we zaten zondagochtend om 08:30 uur bij de sportsbar van Cabana Heerenveen-Gr... te kijken.
Nu zijn jullie weer op de hoogte van ons avontuur.
Groetjes van ons!!!!!
21 September 2013 - 21:58
Jolanda:
Mooi blog weer, hoor. Ik mis alleen een stukje over jullie ziek-zijn....misschien de knokkelkoorts? Heb je al ibuprofen kunnen vinden tegen je hoofdpijn?