2de poging - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Sandra & Bert Vink - WaarBenJij.nu 2de poging - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Sandra & Bert Vink - WaarBenJij.nu

2de poging

Door: Bert

Blijf op de hoogte en volg Sandra & Bert

31 Oktober 2013 | Curaçao, Willemstad

Hallo vriendjes en vriendinnetjes,

Dit blog hadden jullie zondag al kunnen lezen, ware het niet dat bij het verzenden van het blog er een error in beeld kwam en dus alles weg was. Maar goed het was eigenlijk maar 1,5 uur werk wat naar de mallemoeren is.

Dan nu het blog zelf:

Jullie hebben waarschijnlijk wel al door dat het inmiddels niet meer een echt dagboek is maar meer een 3-weeksboek. Maar daar gaan we nu weer verandering in brengen, we zullen proberen om het wekelijks te maken. Aangezien wij hier nu ook zijn beland in een soort regenperiode zullen we toch vaker binnen zitten. Ik ga proberen om dit blog in chronologische volgorde te vertellen, maar eigenlijk maakt het ook niet uit wanneer we wat hebben gedaan, als het verhaal maar verteld wordt toch?

Allereerst ben ik op de zaterdag na het vorige blog naar de kapper geweest. We besloten om na een plaatselijke kapper te gaan hier 2 straten verderop. Het bleek een heel klein hokje te zijn met een kapper van 80 jaar. Ik wist eigenlijk niet wat ik er van moest denken maar goed, het haar moet toch een stukje korter. We stappen daar naar binnen en het eerste wat opvalt is dat de man alleen spaans spreekt (Colombiaan). Ik ga lekker op de kappersstoel zitten en Sandra legt in haar beste spaans uit dat de bedoeling dat de zijkanten iets korter worden dan bovenop. De man gaat beginnen en pakt meteen de tondeuse. Ik denk dat is goed, en binnen een paar minuten zit ik met een bloempotkapsel uit de jaren 90. Hmmm dit is niet de bedoeling. Ik zeg tegen Sandra alles kaal (sorry mem). Dus Sandra legt haar hand op mijn hoofd en doet een tondeuse na. De man kijkt wat vreemd maar haalt vervolgens toch de tondeuse eroverheen. Nadat ik kaal ben gaat de man met een mesje je nekharen scheren. Stel je voor: een 80-jarige kapper, vlijmscherp mes en een hand die nog meer trilde dan die van Prins Claus. Sandra durfde niet te kijken en ik had een behoorlijke natte stoel inmiddels. Maar de man heeft het goed gedaan en alle spanning was uiteindelijk voor niets.

Een paar dagen daarna hadden we 2 feesten op 1 dag. Het was het feest van het land, wat dat inhoud ik heb geen flauw idee. En Sandra was jarig. Gelukkig heeft iedereen vrij op deze feestdag. We besloten om op Sandra haar verjaardag de Christoffelberg (400m) te gaan beklimmen. Onze fryske vrienden Thys en Vital hadden we ook uitgenodigd om dit te gaan doen. In eerste instantie denk je 400 meter? dat stelt niets voor. In principe is dat ook zo alleen zit er een verschil in of je met een pad omhoog kan of je moet verticaal klimmen. Het laatste was dus het geval. Kapot waren we toen we boven opstonden. Maar wat een uitzicht had je bovenop. Echt super. Boven op de berg kreeg Sandra van de jongens nog een cadeau (zie foto). De avond hebben we afgesloten met een lekker etentje bij cafe de Buren.

Zoals jullie waarschijnlijk op internet al hadden gezien heeft Sandra ook een cadeau van mij gekregen: zwemmen met dolfijnen. Dit was echt een super leuke ervaring. Dat je met zo'n groot dier kan zwemmen en kunstjes kan laten doen. Sandra vond het een fantastisch cadeau.

Sandra had in het vorige blog geschreven dat er misschien werk zou zijn voor mij. Dit is dus niet het geval. Hij zou mij nog bellen maar heb niets meer van hem gehoord. Ik had ook nog gesmst en gebeld maar het zat er niet meer in. Overigens zou ik hier wel aan het werk kunnen in de horeca, alleen heb ik daar 3 goede redenen voor omdat niet te doen:
1. dan zie ik Sandra niet zo veel meer
2. ik zit liever aan de andere kant van de bar
3. we hebben hier 2 jongens leren kennen die in de horeca werken, die moesten een test ondergaan waarin ze met een stokje in je zwarte holletje gaan roeren. Dat hoeft van mij dus ook niet.

Sandra heeft haar eerste 2 nachtdiensten gehad. Deze waren rustig maar zo had ze wel extra tijd voor haar scriptie met alle informatie bij de hand dus dat is wel een pluspunt. Verder heeft ze het redelijk druk met haar stage. Ook heeft ze haar eerste huisbezoek uitgevoerd. Dat wil zeggen dat ze dan het huis van een cliënt moet controleren op toegankelijkheid, veiligheid etc.

Verder hebben we nog 2 dingen gedaan die de moeite waard zijn om te vertellen.
We hebben een slavenmuseum bezocht. Dit was heel erg interessant, ze hadden niet alleen heel veel oude voorwerpen maar ze hadden bij al die voorwerpen ook de verhalen staan waarvoor ze gebruikt werden. Er hing bijvoorbeeld een ijzeren rondje met vier pinnen. In eerste instantie hadden we daar geen beeld bij, maar als je dan leest dat ze dat ijzeren rondje om iemands hoofd heen deden en dan vervolgens die pinnen in een boom steekt dan krijg je er toch wel een beter beeld bij. Maar ja ik hou hier maar overop anders moeten we het zometeen ook weer over Zwarte Piet hebben.
Daarnaast hebben we een sport/speldag gehad. Dit was een personeelsuitje van het bedrijf waar onze huurbazin werkt. We zijn hier met 9 personen heen geweest. Het was een hele leuke middag op het strand. Er kon een keuze gemaakt worden uit diverse spellen: (water)volleybal, voetbal, touwtrekken, jeu de boules en kayaken. Naast deze spellen was er overheelijk eten. Als ontbijt kregen we een lekker broodje. Tussen de middag nasi/bami met sate. Dit was echt heel erg goed geregeld.

Verder hebben we de afgelopen twee weken lekker kunnen genieten van, terrasje (en cruiseschip kijken), etentjes, strand, zon en gezelligheid. Zoals ik in het begin van het blog al zei, zal het mooie weer de komende tijd wat gas terugnemen. Maar er zal vast wel weer eens mooi weer komen.

Ik hoop niet dat jullie nu het idee hebben dat het lezen van dit blog tijdverspilling is geweest haha :D

Groetjes van ons.

• 31 Oktober 2013 - 18:32

Heit En Mem:

Hoi Kanjers,
    Toch wel stoer hoor met die grote beesten zwemmen. We lezen niks over jullie vervoermiddel maar dat zal een goed teken zijn? We hopen met jullie dat 'het regenseizoen' van korte duur is, maar nu kunnen jullie dammen, schaken, mens erger je niet, en .......lekker met elkaar op stap. Geniet ervan.