Update
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra & Bert
03 Oktober 2013 | Curaçao, Willemstad
Het is alweer een tijdje geleden dat ons laatste blog is geplaatst dus ik dacht laat ik eens een nieuwe typen!
Wij zijn hier nu al 5 weken en we genieten nog steeds van elke dag. Ook mijn stageplek begint te wennen en ik ga volgende week zelfs nachtdiensten draaien :D en dat betekend lekker slapen op het strand, hahaha :)
Op mijn stage gaat alles goed. Ik kan bij iedereen terecht voor vragen en ze laten mij ook gewoon alles doen! Van het unithoofd mocht ik een paar foto's maken dus dan weten jullie ook meteen waar ik de dagen doorbreng :)
Toch is de Nederlandse taal daar niet wat ik gewend ben. Zo horen we hier hele komische dingen die ik graag met jullie wil delen ;)
Hier volgen een paar uitspraken:
"we zijn met mevrouw naar bed geweest." Daarmee bedoelen ze dat ze mevrouw naar bed hebben gebracht.
"Wil jij die meneer uitdrogen voor mij?" Of ik meneer voor haar wil afdrogen.
Ze hebben het ook wel eens over "haar penis" dat komt doordat men hier geen hij, zij, haar, hem en hun kent.
Of "ik moet van de dokter uitvallen". De dokter heeft gezegd dat ze moet afvallen. En dan spreken ze ook nog "dokter" uit als "dochter".
Ondertussen weten we ook dat we dus niet alles letterlijk moeten nemen wat men zegt.
Het weekend na het vorige blog zijn we naar het Seaquarium geweest. Daar heb ik (want Bert durfde niet ;)) een pelicaan en flamingo's eten gegeven. Je kan daar ook haaien en roggen aaien. En je kan er ook kijken naar dolfijnen shows. Het is een soort ienimini dolfinarium.
Had ik al verteld dat onze auto alweer naar de garage is geweest? Er was iets kapot aan de koppeling/schakelbak of zo. Maar ik moet eerlijk toegeven dat de auto nu echt weer geweldig rijdt. Ik zal niet te vroeg juichen want meestal krijgt ie kuren op donderdag, haha.
We hebben ook foto's van de fotoshoot binnen dus ik zal hier eentje bij plaatsen :)
De afgelopen week ben ik druk bezig geweest met stage. Bert heeft een baantje gevonden voor een aantal dagen in de week en hopelijk kan hij volgende week beginnen.
We hebben zaterdagochtend van 7.00 tot 10.00 uur met de marine gelopen. Natuurlijk heb ik hier ook foto's van. We zijn van Vaersenbaai tot Bullenbaai gelopen. Onze gids heeft ons veel verteld over de geschiedenis, planten, grond, zee en inwoners. Het was erg leerzaam en gezellig. Met de wandeltocht liep ook een duikinstructeur mee en die heeft voor ons een mooi prijsje bedacht om onze Padi Open Water te halen :) Zaterdagavond was Vital jarig (33jaar is ie geworden!) en dit werd gevierd op de Caracasbaai. Een strandje met picknicktafels waar je (net als bijna alle andere stranden) mag bbqen en kampvuur maken. Het hele strand zat vol met locals en die waren volop aan het genieten, eten, drinken etc. Echt een hele leuke sfeer!
Zondag zijn we met onze Fryske vrienden (Thys, Vital en Enya) naar Kenepa Grandi (grote knip) geweest. Hier zal ik geen foto van plaatsen want dan worden jullie helemaal jaloers.. Nou oke omdat jullie zo aandringen plaats ik wel een foto :D
Bert en ik gaan tegenwoordig na elke stagedag een uurtje baantjes trekken in de mooie azuurblauwe zee om toch iets aan onze conditie te doen.
In de krant staat dat de Pechi Portugues (Portugese pet, Portugese oorlogschip) een kwal met tentakels die 15 meter kunnen zijn, zijn gespot op Curaçao. Ik ben verder geen bangeschijterd maar ik kijk toch wel heel goed uit voor ik het water in ga en als ik er in zit.
Gisteravond hebben we gezellig met onze Fryske vrienden bij de McDonalds gegeten en daarna zijn we naar Eat Pray Love geweest. Deze hebben we heerlijk op het strand gekeken. :D
Morgen ben ik lekker een dagje vrij en mag vrijdag weer stagelopen.
Hopelijk hebben we jullie weer op de hoogte gebracht. Ik zal snel even de foto's op de laptop zetten en dan toevoegen :)
Ayooo!!
03 Oktober 2013 - 06:29
Jolanda:
Wat een leuk stukje weer! Mooie foto's, hoor! Ik moet eerlijk zeggen dat het wandelgroepje niet op militairen lijkt, hahahaha. Ik had gedacht een foto te zien van bepakte mannen in uniform. Valt dat even tegen ;)
Dus je gaat nachtdiensten lopen, knap hoor. Nu lees ik dat je dan lekker op het strand gaat slapen, nu komt de bezorgde moeder naar boven en die zegt dat je op het strand niet de rust krijgt die je lichaam nodig heeft om goed uit te rusten. Duik maar gewoon je bedje in. :)
Dikke knuffel voor jullie!
XXXXXXX -
03 Oktober 2013 - 08:07
Trea:
Haaii bert en sandra erg leuk om jullie verhalen te lezen. Ga zo door echt leuk veel plezier geniet er van samen tot in Holland groetjes trea -
03 Oktober 2013 - 14:19
Marten Tessa En De Famkes:
Hoi hoi,
Al weer een mooi stukje! En ook super mooie foto's!
Eerst maar even afkloppen met die auto van jullie....klopklop. Het blijft een auto..
Sandra, je bent inmiddels wel gewend aan die vreemde uitspraken toch? Volgens mij kunnen de Friezen er ook wel wat van. Mooi dat je je draai daar gevonden hebt met stage lopen! Scheelt een eind als je er met plezier naar toe gaat.
Wat ga je daar doen Bert? Mannetje van alles bij de plaatselijke...? Is je vakantie dan toch (gedeeltelijk) voorbij.
Succes daaro en veel plezier.
Groetjes en dikke tut von us -
03 Oktober 2013 - 21:31
Heit En Mem:
Hoi kanjers,
Wat leuk te zien dat jullie lekker genieten van dat prachtige eiland en van elkaar. Nou Sandra de foto's van jouw stageplek gaan nog niet over het scheiden van wonen en zorg als ik dat zo zie. En Bert ga je nu een beetje inburgeren? En wat een mooie foto's!!!! We zijn nu al benieuwd naar jullie volgende blog. Veel plezier.